torsdag den 15. juni 2017

Æg Benedict



Æg Benedict.


Morgenmad lidt teknisk men super lækker.

Ingredienser: 4 personer

poshert æg:
4-5 stk æg
2 spsk edike
1/2 L vand

Sauce holdasie:
4 æggeblommer
500g smør
1 spsk hvidvins edike
salt og peber

Bacon:
8 stk bacon ( gerne røget)

Brød:
4 skiver hvid brød

Sådan gør du:

Poshert æg:
Sæt vand og edike over, lad det komme næsten op og koge (92 grader). Tag så dit piskeris og pisk, til du har en spiral i midten. Kom så dit æg i, lad ægget følge spiralen i ca 2 min eller til hviderne på ægget har sæt sig. Tag ægget op af vandet og kom det i en skål med kold vand, det gør du med alle 4. Også kan du arbejde med de andre ting, mens det står i det kolde vand.

Sauce holdasie:
Smelt de 500g smør ved lav varme, mens du pisker dine blommer, edike, salt og peber luftigt. Du skal blive ved med at piske til gryden lyder hul, når den gør det kan du begynde og tilsætte dit smør lidt af gangen mens du stadig pisker, ind til der ikke er mere smør
( kun det klare smør skal i ) smag til med salt og peber.

Bacon:
Skal bare steges som du kan lide det på en pande.

Brødet: ristes fin gyldnet og du er klar til at anrette som på billedet.

Tips: smager rigtig godt med spinat, avocado eller røget laks i stedet for bacon.

God appetit :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stegte kammuslinger med ærte pure og rugbrød tern

Stegte Kammuslinger med ærte pure. Lækker og dejlig forret. ingredienser: 4 personer. 12 stk kammuslinger 200 g ærter (frosne er fi...